از ماله موتوری جهت مسطح کردن و ماله کشی محل بتن ریزی شده سطوح بزرگی همچون محوطه نمایشگاهی، پارکینگ طبقاتی، پمپ بنزین، کارخانجات، پیاده رو و سالن های ورزشی استفاده می شود. لذا پس از استفاده از ماله برقی هیچگونه ناصافی در بتن مشاهده نمی شود.

نحوه انتخاب ماله پروانه ای


ماله های پروانه ای یا ماله موتوری برای سهولت در امر ماله کشی بتن ساخته شده است. برای استفاده از این نوع تجهیزات نسبت به اندازه فضای مورد استفاده ابعاد و ناوبری آن نیز متغیر است بدین صورت که ماله پروانه ای در سایز های 60، 75، 90، 120 و ماله پروانه ای های سرنشین دار می باشد که عموما از ماله موتوری های 60 و 75 در قسمت های گوشه ای فضا ماله کشی استفاده می شود و اصلاحا به این نوع ماله ها، ماله های گوشه زن یا کنار زن هم گفته می شود که که در قسمت های دیگر به این موضوع اشاره شده است.

از ماله های سایز 90 به وفور استفاده شده و مصرف معمول را دارد و همین طور ماله های 120 و سرنشین دار ها که اغلب برای فضاهای بزرگتر استفاده می شود که به تسرع در عمل ماله کشی می افزاید. از آنجایی که بتن تارخ انقضا دارد (گیرایش بتن) برای انتخاب سایز ماله پروانه مورد نظرخود حتما به فضای مورد استفاده دقت شود که عمل ماله کشی قبل از گیرایش کامل بتن انجام شده باشد.

اجزای تشکیل دهنده ماله موتوری

 

دستگاه ماله پروانه ای از دو قسمت موتور و شاسی تشکیل شده است، که خود شاسی به تنهای دارای بدنه اصلی، فولی، تیغه و سینی می‌باشد. ماله پروانه ای از لحاظ موتوری به دو دسته تقسیم می شوند.

ماله موتوری شامل ماله پروانه ای با موتور دیزلی  و بنزینی
ماله برقی شامل مال پروانه ای با الکتروموتور برقی

تیغه ماله پروانه ای: تیغه ماله موتوری مانند خود شاسی از سه سایز 60 و 90 و 120 می باشد که بسته به سایز شاسی ماله موتوری بر روی دستگاه نصب می شود.

سینی ماله موتوری : سینی ماله پروانه ای فی محدب شکل می باشد که برای صیقلی کردن سطح بتن استفاده می شود. و دارای ضخامت متفاوت می باشد

ابعاد ماله پروانه ای

هنگام انتخاب ماله پروانه ای باید توجه کنید که دستگاه با چه اندازه ای برای صاف کردن یک ناحیه که در حال تلاش برای صاف کردن آن هستید مناسب است.نوع ترکیب بتن، شرایط آب و هوایی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. با استفاده از سیستم F-number که میزان مسطح بودن را اندازه می گیرد، تکنیک های صحیح استفاده از ابزارهای ماله پروانه ای ضروری است. در زیر یک راهنمای کلی برای اندازه های مختلف ماله پروانه برای مسطح کردن بتن ارائه شده است:

قطر 24 اینچی: ایده آل برای مسطح کردن لبه ها و ناحیه های کوچک.

قطر 30 اینچی: این نوع ماله چند منظوره بوده و پوشش خوب را فراهم می کند.

قطر 36 اینچ: پوشش خوبی دارد و در انواع مختلفی از موارد استفاده می شود.

قطر 46 اینچ: برای سطح هایی با پوشش بزرگ و انواع کف ها استفاده می شود.

ماله پروانه ای با قطر 48 اینچ: برای سطوح بزرگ و انواع کف ها کاربرد دارد.

انواع ماله بر اساس داشتن سرنشین به دو دسته تقسیم می شوند:
ماله برقی سرنشین دار: این ماله برقی، دارای دو قسمت پروانه می باشد که کار صاف کردن کف های
بتنی را بر عهده دارد و توسط یک اپراتور با کمک اهرم های موجود در دستگاه کنترل شده و کار می کند.
ماله برقی بدون سرنشین: این ماله برقی بدون سرنشین توسط یک اپراتور با نگه داشتن دسته دستگاه کنترل می ­شود و بتن را صاف می­ کند.

کاربردهای بتن ریزی با ماله پروانه ای

بتن ریزی با ماله پروانه ای در واقع به منظور رسیدن به صیقلی ترین و صاف ترین سطح صورت می گیرد. این کار موجب مقاومت بیشتر کف سطوح می شود. با ماله پروانه در نهایت سطح صاف و یکدست خواهید داشت. در متراژهای بالا کار با ماله پروانه بسیار سریعتر و مقرون به صرفه تر است. زیرا استفاده از بتن ریزی با ماله پروانه ای ای ای موجب استحکام بالا ی سطح، مقاومت بیشتر در برابر عوامل محیطی و سایش، مقاومت در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی، هزینه کمتر و طول عمر بیشتر سطوح می شود.


بتن ریزی با ماله پروانه ای در تمامی سطوح کاربرد دارد. در پمپ بنزین ها، پارکینگ ها، سطوح سخت مانند کف خیابانها و محل های پرتردد، کف ساختمانها، انبارها و سوله ها می تواند یکی از بهترین روشهای اجرای بتن باشد. با استفاده از این روش ضمن سرعت بالای کار در وقت و هزینه خود صرفه جویی خواهید کرد. برای آگاهی از قیمت ماله پروانه ای با توجه به بروز بودن قیمت این ماشینها باید با فروشندگان آن تماس مستقیم بگیرید.

روش کار با ماله پروانه‌ای

پس از بتن‌ریزی ابتدا باید سطح بتن با شمشه دستی یا شمشه ویبره (شمشمه ماله) صاف شود و پس از گذشت مدت‌زمانی که بتن خودش را گرفت ( یعنی زمانی که اپراتور می‌تواند روی سطح بتن بایستد و جای پای او حدود ۳ میلی‌متر روی سطح باقی می‌ماند) کار با ماله پروانه‌ای شروع می‌شود در مرحله اول بهتر است با سرعت کم و آهسته از یک‌گوشه ماله کشی را آغاز کرد و باید حرکت اپراتور رو به عقب باشد که جای پای باقی‌مانده روی سطح بتن نیز پاک می‌شود که بهترین روش کار با ماله پروانه‌ای است.

نکات کلیدی که در حین ماله‌کشی باید رعایت کرد:

1- در هنگام کف‌سازی اگر آب حاصل آب‌آوری حاصل شد عملیات کف‌سازی را متوقف کنید تا آب سطح تبخیر شود در صورتی‌که هوا رطوبت دارد و امکان تبخیر آب وجود ندارد یک‌لایه گونی روی سطح بتن کشیده و گرد سیمان خشک را روی گونی بریزید تا باعث جذب آب و خشک شدن سطح بتن شود.

2- برای بتن تازه ریخته شده نمی‌توان از ماله موتوری استفاده کرد در ابتدا توسط شمشه ویبره سطح  آن را صاف کرد.

3- زمانی می‌توان از ماله پروانه‌ای استفاده کرد که اصطلاحاً بتون خودش را گرفته باشد به‌طوری‌که وقتی اپراتور روی آن راه می‌رود جای پایش میافتد ولی در بتن فرو نمی‌رود.
 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Cindy استخر مهتاب احکام ازدواج و طلاق در حقوق ایران computer scince Shelly شفا مارکت نصب کرکره برقی دست نوشته صنعت سازان کویر فروشگاه فایل های نایاب